S.A DODONI | Гръцка фирма за производство на сирене и млечни продукти
Преглеждане на профила: 1654 пъти

S.A DODONI
Гръцка фирма за производство на сирене и млечни продукти
Град:
Адрес:1 Tagmatarhi Kostaki str
Телефон:+30 26510 89700
Бранш:
e-mail:info@dodoni.eu
Сайт:www.dodonidairy.com
Земеделска млечна промишленост на Епир S.A DODONI е създадена през 1963 година от Земеделската банка на Гърция и 6 съюзa на земеделските кооперации в региона на Епир. Днес DODONI е водещ гръцки производител и износител на сирена. През 2012 г. оборотът стигна до 83.5 милиона € и нетна печалба в съответствие с МСФО достигна 463 хиляди €

DODONI е водещ производител на автентични FETA (ЗНП), който се произвеждат само от прясно пастьоризирано овче и козе мляко, с производствен капацитет от около 15,000 тона годишно в специално приспособена, напълно автоматизирана производствена линия. Изнасяно в 35 страни, DODONI Feta е най-брандираното гръцко сирене, синоним на висок стандарт за качество и автентичност в целия свят.

Машините и всички производствени отдели са непрекъснато реновирани. Производство има голяма потенциалност от 400 тона мляко дневно. 60% от млякото (овче и козе) се използва за Feta, 15% за гръцките сирена Kefalograviera (ЗНП), Kefalotyri, Graviera, Козе сирене, Myzithra и Galotyri (ЗНП) и 25% (краве мляко) за продукти от прясно мляко, пастьоризирано мляко (главно за еднократна употреба в местната област), кисело мляко и масло.

DODONI събира млякото от 6,000 скотовъдци от област Епир. Отличното качество на млякото, произвеждано в тази област и традиционния начин на производство са основните фактори за най-високо качество и на изискания вкус на продуктите DODONI. В компанията работят 400 души (редовно и сезонно) и си сътрудничи с 1500 клиенти и доставчици, играе значителна роля в местната икономика.

В дружеството се прилага контрол на процесите по системата HACCP и е сертифицирано в съответствие с ISO, BRC и IFS стандарти за гарантиране на качеството на всички етапи на производството. С лого на всеки 2 кг на Feta, компанията успя да елиминира имитации на DODONI Feta, гарантиращи автентичността и вдъхноващи доверие на потребителите и търговците.

DODONI може с гордост да заявят, че са получили "Най-висока награда за качество" от ЕС за отличното качество на своите продукти, сирена, "най-марков продукт" награда от гръцката търговска камара и много други отличия от местни и международни организации.

Въз основа на ценен капитал на опит и знания в съчетание с модерни технологии и ноу-хау, DODONI планира рационално, за дългосрочен растеж, като се опитва да запази своята философия, която е: уважение към традицията и потребителя и последовани от отлично качество.
Начало
© 2013 www.companycatalog.org. Всички права запазени.
С подкрепата на sutrin.com

Зареждане...